Serraglaze®

Dagsljus – SerraGlaze®

SerraGlaze® Daylight Redirecting Film är en unik lösning för att uppnå de två huvudsakliga funktionskraven i ett fönster, att belysa rummet med dagsljus samtidigt som det behåller sin förmåga att ge utsikt. SerraGlaze® sprider helt enkelt ljuset dit där fönstret inte når och vi får totalt bättre med ljus.

maxresdefaultSkillnaden med, eller utan, SerraGlaze går att se i taket på bilden. SerraGlaze® omfördelar dagsljuset, men utan att utsikten försämras nämnvärt, vilket minskar den överväldigande mängden ljus nära fönstret och omdirigera det längre in i rummet.

Resultatet är reducerad bländning och mer uppskattat dagsljus längre in i rummet.

Dagsljuset i ett vanligt fönster utan SerraGlaze kan ha 50 gånger mer dagsljus nära fönstret än 9 meter därifrån. Med SerraGlaze blir det ljusare längre bort från fönstret just tack vare omlänkningen av ljuset.

bild1bsTekniskt sett är SerraGlaze® en akrylfilm som innehåller en mängd mikroskopiska inre hyllor som ändrar riktningen på sol och dagsljuset och därigenom ökar fönstrets prestanda medan utsikten näst intill bibehålls.

SerraGlaze® är tillverkad i PMMA (akryl) och utvecklad av det Brittisk Amerikanska bolaget SerraLux inc. Film-it Sweden AB är Skandinavisk distributör för SerraGlaze®.

daylight_redistribution_textsSerraGlaze® monteras på övre delen av ett glas eller på övre fönstret i ett glasparti.

Filmen kan monteras i fönsterfabrik eller monteras på redan installerade fönster. Montaget utförs av certifierade montörer.

Hur stor del som ska filmas beror på var, och hur det ser ut hos er, kontakta oss och våra produktspecialister så kan vi svara på dina frågor.

SerraGlaze® ingår i en del än Film-it’s produktgrupp: Dagsljus®, högkvalitativa filmer som ger god ljus komfort. Läs mer i broschyrerna nedan.

bild1abild1