Energisparfilm

De nya energisparfilmerna: Energisparfilm för hela året!

Med energisparfilm kan vi erbjuda energibesparingar alla årstider samtidigt som utsikten kommer att vara bra.

Energisparfilm är en metalliserad polyesterfilm som reflekterar solljuset och solvärmen. Filmen monteras vanligen på insidan av fönsterglaset, vilket hindrar värmen från att komma in. Det mikroskopiska metallskiktet reflekterar solvvärmen och släpper in solljuset.

enerlogic2tEnergisparfunktion:

Filmerna har en förmåga att under vintern ”stråla” tillbaka värmen in i rummet. De har ett ytskikt med låg emissitivitet vilket gör att filmen inte absorberar värme. I praktiken kan man säga att filmen isolerar glaset.

enerlogic3tenerlogig1t

 

 

 

 

 

UV, blekning och värme:
Filmen blockerar 98-99% av ultraviolett strålning (UV). UV utgör c:a 40% av blekningsprocessen. Resterande delar är värme, ljus och övrigt. Hur mycket värme och ljus som stoppas/strålas in beror på vilken film som väljs, se separata provkort.

Rengöring:
Filmen kan tvättas. Filmen har ytterst ett repsäkert skikt som gör att den tål gummiskrapor mm, som används vid fönstertvätt. Se separat instruktion.

Montering:
Filmen monteras på insidan av fönstret. Den nya generationen filmer kräver speciella handgrepp för att garantierna skall gälla. Film-it.se är Certifierade gällande montage och projektering.

Kontakta oss för prover och projektering!